Welkom

Op de website van het VBE.

Evently

Blijf op de hoogte & volg ons

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  VBE Webinar 22 september: Performance Based opgezet ITO door Jeanne van Buren

VBE Webinar 22 september: Performance Based opgezet ITO door Jeanne van Buren

Performance Based opgezet ITO door Jeanne van Buren

Jeanne van Buren is werkzaam bij Marsh. Zij houdt zich > 30 jaar bezig met maatwerk (brand)beveiliging van bestaande en nieuwe risico’s in de hoog risico-industrie.

Nieuwe risico’s moeten mede door eisen vanuit de energietransitie en strengere milieueisen meegewogen worden bij de ontwikkeling van een beveiligingsconcept.

Denk hierbij o.a. aan nieuwe eisen rondom Flour-houdend blusschuim, andere bouwmaterialen, e.d. Voor nieuwe risico’s, maar ook voor bestaande risico’s zijn niet altijd geschikte prescriptive based beveiligingsconcepten te vinden die volledig gebaseerd kunnen worden op bestaande codes en standaarden.

Gedetailleerde beschrijving van de Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische en in een Uitgangspuntendocument aan de hand van het Performance based proces zijn daarom essentieel voor het opzetten van een doelmatig brandbeveiligingsconcept volgens onderstaand flowdiagram.

BIO-maatregelen en voorzieningen moeten na commissioning van installaties en systemen fit for purpose gehouden worden, om met het samenstel van de BIO-maatregelen en voorzieningen de vereiste prestatie on demand te kunnen leveren met een beschikbaarheid en betrouwbaarheid van bijv. 99%.

Dit wordt gedaan volgens het Performance based opgezet Inspectie, Testen en Onderhoud (ITO) programma volgens NFPA 25 – §4.7 Performance-Based Compliance Programs.

Op 22 september zal Jeanne van Buren een presentatie geven over:

–             Hoe dit ITO-programma kan worden opgezet en uitgevoerd;

–             Wat men de uitkomsten van de ITO-bevindingen kan/moet doen;

–             Kosten- /batenanalyse van dit proces voor alle betrokken stakeholders.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier:

[ninja_form id=’93’]