22 november 2018

Themabijeenkomst bewustzijn en brandveiligheid

Op 22 november organiseert de VBE een themabijeenkomst over veiligheidscultuur, bewustzijn en gedrag bij brand. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de centrale vraag waarom mensen voor en tijdens een calamiteit zich niet zo gedragen als wij dat van tevoren hopen. Daarnaast kijken we naar hoe we hier als brandveiligheidsexperts op kunnen inspelen om brand en gevolgen van brand zoveel mogelijk te voorkomen.

De bijeenkomst start met een presentatie van Rob Bergmans van GGZ Rivierduinen. Deze zorginstelling kreeg in 2011 te maken met een brand waar helaas slachtoffers bij vielen. Rob zal vertellen welke rol ‘de mens’ had bij deze brand, hoe de instelling hiermee om is gegaan en hoe de situatie nu is.

Vervolgens gaan we aan tafel om ons met verschillende experts te buigen over de rol van medewerkers en cliënten voor en tijdens een brand. Hierbij zullen we gebruik maken van verschillende stellingen. Ook kan het publiek meedoen bij het beantwoorden van stellingen en vervolgens ook meepraten met het panel.

Vervolgens gaan we het trainingscentrum van G4s in ede in. Zij zullen ons een rondleiding door het centrum geven waardoor we een indruk krijgen van de wijze waarop mensen getraind kunnen worden om veilig en adequaat te kunnen handelen bij een calamiteit.

We sluiten de avond af met een borrel waar onder het genot van een hapje en drankje kan worden nagepraat.

Programma

18.30 uur – inloop met koffie en thee

19.00 uur – start programma met case van GGZ Rivierduinen

19.30 uur – start rondetafelgesprek

20.30 uur – rondleiding trainingscentrum

21.00 uur – netwerkborrel

Locatie

De locatie van deze bijeenkomst is het trainingscentrum van G4s in Ede.

Adres: Galvanistraat 89, 6716 AE Ede

Kosten

Deze bijeenkomst is gratis voor VBE-leden. Bent u geen lid maar wilt u wel deelnemen, dan zijn de kosten 50 euro, contant te voldoen bij binnenkomst.

Inschrijven

Vereist *