Geef uw voorkeur door voor de parallelsessies op het seminar!
Een nieuwe opzet bij het VBE seminar op 14 juni dit jaar. U kunt zelf kiezen hoe uw middagprogramma eruit ziet! Dit kunt u doen door onderstaand formulier in te vullen.
Helaas, u bent te laat. Het formulier is gesloten en u kunt geen voorkeur meer doorgeven.
Parallelsessies ronde 1
Ralph Hamerlinck – Brandveilige constructies na 2020
Anno 2017 wordt de brandveiligheid van constructies nog op een simplistische manier benaderd. De huidige generatie Eurocodes bouwt voor op de traditionele manier van beoordelen, zoals we dat met testen in de vorige eeuw gewend waren. In de toekomst is het noodzakelijk en wordt het ook mogelijk dit op een intelligentere wijze te gaan doen.
Antoon Buitenhuis – Dry Deluge Testing
Sjaak Taal – Innovaties in brandmeldtechniek van IOS naar IOT
De presentatie van Sjaak Taal wordt een tip van de sluier hoe Siemens die toekomst ziet. De ontwikkelingen gaan snel, maar weten we wel wat er op ons afkomt? Bijvoorbeeld: Gaat de brandmelddetectie al in de cloud? Zijn er in de wereld van opnemers nog wel brandmelders nodig zoals we die nu kennen? Is de regelgeving ook al klaar voor de cloud? Is het nog wel veilig als we moeten vertrouwen op ondefinieerbare opnemers?
René Hagen – Niet voortborduren op bestaande principes
Parallelsessies ronde 2
Esther Broeren – Een juridische blik
(Brand)veiligheid experts verrichten hun werkzaamheden –vaak onbewust én ongewenst- binnen een juridische context. Kennis van de inhoudelijke eisen is daardoor niet langer voldoende. De opkomst van zorgplichten, een terugtredende overheid en het oprekken van de mogelijkheden om schade te verhalen. Wat betekenen deze en andere ontwikkelingen voor de toekomst? Esther Broeren geeft een op de praktijk gerichte toelichting, aan de hand van onder meer actuele rechtspraak.
Daan Jansen – Preventieve maatregelen in de toekomst
Stan Veldpaus en Erik Peeters – Innovaties in Rook- en Warmteafvoersystemen
Rook- en WarmteAfvoersystemen waren in de jaren ’80 en ’90 een veel voorkomende voorziening in de brandveiligheidsketen van grotere objecten (atria, winkelcentra, industrie, bouwmarkten, etc.). Heden ten dage is dit niet meer het geval en wordt de meeRWAarde van RWA-systemen te weinig onderkend. Dit terwijl in de ons omringende landen een RWA-systeem een basisvoorziening is.