21 april 2021

Webinar ‘Constructies en brandveiligheid: do’s en don’ts’ door Ralph Hamerlinck

Ralph Hamerlinck, van Adviesbureau Hamerlinck en Bouwen met Staal, heeft als zelfstandig adviseur jarenlange ervaring in vele, uiteenlopende brandveiligheidsprojecten. Hij is specialist in (staal)constructies en daarover publiceert hij regelmatig en geeft hij cursussen en Webinars. Hij is auteur van het boek ‘Brand’ en de binnenkort te verschijnen Engelse uitgave ‘Fire’ over brandveiligheid en de berekening van de brandwerendheid van staalconstructies.

Daarnaast is Ralph al 30 jaar verbonden aan Bouwen met Staal, het kennisinstituut over staal. Hij neemt deel aan vele nationale en Europese commissies en is voorzitter van de NEN-commissie ‘Brandveiligheid van Bouwwerken’. Veel van de opgebouwde kennis over staal en brand is toegankelijk gemaakt via www.brandveiligmetstaal.nl

Webinar
Bij het ontwerpen, uitvoeren en borgen van brandveilige constructies zijn er vele aandachtspunten. Ralph gaat deze op een praktische wijze behandelen en puttend uit zijn rijke praktijkervaring toelichten met ‘(near) mistakes’. Hier zitten ook een aantal voorbeelden bij van afstemming tussen constructies, brandveiligheid en andere disciplines.