4 februari 2020

Themabijeenkomst ons feilbare denken in de veiligheidswereld

Themabijeenkomst Ons feilbare denken in onze brandveiligheidswereld

In navolging op de pub-quiz gaan we in de themabijeenkomst van 4 februari iets verder in op “Ons feilbare denken in onze brandveiligheidswereld”.
Ondertussen zijn er meer dan 180 soorten denkfouten ontdekt en we maken ze allemaal regelmatig. Hierdoor lopen planningen uit, maken we verleerde keuzes en overschatten we onze eigen kennis en kunde.

Al merken we daar meestal niks van. Sterker nog: we zijn geneigd om te geloven dat alleen anderen in deze valkuilen trappen, maar ook dat is een denkfout. Hoe beïnvloeden al deze denkfouten ons dagelijkse werk, en hoe kunnen we ze voorkomen? Met name in ons brandveiligheidsvak. Tijdens de lezing leidt Chantal van der Leest je langs allerlei denkfouten, fopt je, verwondert je en maakt je aan het lachen. Aan het einde van de rit kom je er niet onderuit: ja, ook mijn denken is feilbaar. Met dat verworven inzicht kun je de eerste stap zetten naar het voorkomen van denkfouten. En daar gaan we ook mee aan de slag.

Chantal van der Leest

Wetenschapsjournalist en psycholoog Chantal van der Leest schreef er een boek over: Ons feilbare denken op het werk, geïnspireerd op het baanbrekende boek van Daniel Kahneman. Daarnaast schrijft ze elke donderdag een column in AD met weer een nieuwe denkfout.

Programma

18.30 uur: Inloop

19.00 uur: Lezing/ Workshop door Chantal van der Leest

21.00 uur: afronding en borrel

Locatie

Unica Fire Safety
De Beek 18
Hoevelaken
(let op: nieuwe locatie)

Inschrijven

Inschrijven kan alleen via onderstaand formulier. De bijeenkomst is gratis voor VBE-leden. Niet-leden zijn ook welkom maar zij betalen €50,-.